lördag 10 april 2010

Vad blir det för mat?

"Hårdrockaren" håller på att laga mat. Just nu kör vi GI, inte helt slaviskt men meningen är att några kilon ska bort.
När mannen stökar i köket så är det just det han gör också- stökar! Han är himla bra på att laga mat, har större fantasi kring kost än mig och tycker om att vara kock.
Men hjälp vad han ställer till: hackad lök över hela golvet, äggskal i hela slasken och bunkar/slevar/knivar överallt! Han är fullt medveten om vilken röra han ställer till och inte blir det bättre av att han har en viss liten fobi mot gegga (sånt som han har slängt där) i diskhon!

Ofta brukar vi skämta om att han och Per Morberg har detta "slabbande" gemensamt. Och ingen av dem har en fru som städar undan efter dem heller- ha ha ha... Vi är bland de som gillar Morbergs matlagningsprogram. Han lagar hederlig svensk husmanskost, törs "dricka" lite på tv och är mån om VAD som används i maten.
Det ska gärna vara ekologiskt eller närodlat (dem odlar mycket hemma) och äkta vara- här hittar du inga light produkter. Sen att han ibland är slarvig är väl överkomligt, han lagar mat hemma och vem lagar mat utan att spilla lite?

Ett tips- köp hans kokbok! Den innehåller inte bara recept utan en del av hans historia. I den hittar du allt!
Bland våra favvisar finns ett kanon recept på bernaisesås (som funkar), baguette, toast skagen, flädersaft och en himla massa mera...

Nästa bok att testa- Leilas om bakning. Baka är MIN grej...

Inga kommentarer: