torsdag 20 december 2012

Saffransskorpor ala Linda.

Alla i hela världen, ja iaf typ 5 st har berättat hur gott det är med saffransskorpor och självklart blir jag nyfiken. Och när nyfikenheten tar över så bara måste jag göra saker NU, gärna igår... Hetsig? Jag? Nä då...



Sagt och gjort! Hittade 2 recept som lockade, valde att utgå ifrån Leilas som grund och gjorde lite egna justeringar. Hennes recept finns att hitta här Mitt recept blev så här:
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 dl strösocker
0,5 dl hemmagjord vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1,5 dl grovhackad sötmandel.

Sätt ugnen på 175 grader (jag hade varmluft).
Smält smöret ihop med saffran, häll över i bunke och rör ner äggen, ett i taget.
Blanda ihop de torra ingredienserna med de hackade (eller om ni vill ha hela) sötmandlarna och vänd ner det i bunken. Jag gillar mandlarna som de är, men jag tror det är vanligare att ha skållade skalade mandlar i!
Gör tre längder och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 min.
Ta ut skorporna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär dem i lagom bitar (efter smak tycker jag och skar dem snett).
Lägg de på plåten och torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


Så nu är det slutbakat med sötsaker till julen. Eller kanske inte, är sugen på att göra cake pops. Hmm... Vi får se, men lite surdegsbröd är kvar att baka iaf!
Kram

Inga kommentarer: